Web Design

Web designul si designul grafic inseamna acelasi lucru?

Web designul si designul grafic inseamna acelasi lucru?Cu siguranta persoanele care nu au foarte multe cunostinte si care nu petrec foarte mult timp in mediul online, se intreaba daca web designul si designul grafic este unul si acelasi lucru.

Aceasta confuzie este facuta foarte des, de catre cei care nu sunt foarte activi in mediul online, insa trebuie precizat ca desi cele doua activitati sunt inrudite si au trasaturi comune, web designul si designul grafic NU inseamna acelasi lucru.

Chiar daca ambele folosesc imagini si text sau alte medii vizuale prin care se transmit anumite idei, ganduri sau concepte, trebuie precizat ca designul grafic a existat cu mult inaintea designului web, care dupa cum si numele o spune, a aparut odata cu internetul.

Deci, se poate spune ca un designer grafic nu trebuie sa fie neaparat si un web designe, in timp ce un web designer trebuie neaparat sa aiba si calitatile pe care le are un designer grafic. Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile insa, trebuie inteles mai bine ce inseamna designul.

Cea mai buna explicatie a designului este aceea ca designul este o arta vizuala capabila sa transmita idei si concepte printr-un text scurt sau printr-o imagine, sau chiar prin ambele. Cei mai buni designeri pot de fiecare data sa transmita concepte complexe prin cele mai simple imagini.

Un designer grafic este acel designer care se ocupa de designul vizual, iar pentru ca toata lumea sa inteleaga mai bine, un designer grafic este un artist pentru ca acesta creaza brosuri, reviste, coperti ale cartilor, semne publicitare, arta pentru diferite jocuri, logouri pentru firme, etc. Un aspect important de precizat este faptul ca un designer grafic poarte sa se ocupe si de partea grafica a site-urilor.

In schimb, un web designer nu trebuie sa se ocupe de realizarea partii vizuale, ci acesta se ocupa de partea tehnica privind crearea unui site, iar aici specialistii de la HowDoDesign sunt printre cei mai buni de pe piata la momentul actual.

Orice site web este compus din doua elemente, iar primul dintre acestea este cel care interactioneaza cu utilizatorul si cuprinde tot ceea ce utilizatorul poate vedea atunci cand navigheaza pe site.

A doua parte a unui website o reprezinta codul (java, html, css), care reprezinta toate limbajele care construiesc pagina, si care au rolul de a le dicta elementelor de grafica unde sa stea si cum trebuie sa se comporte in diferite situatii.

Asadar, dupa cum se poate vedea, web designul este foarte diferit de designul grafic, pentru ca un web designer pe langa simtul artistic pe care il are, mai trebuie sa detina si foarte multe cunostinte tehnice.

In prezent, multi designeri grafici incep sa invete limbajele folosite in web design pentru a practica pe viitor aceasta activitate.

Asadar, concluzia acestui articol este ca web designul si designul grafic sunt asemanatoare, insa web designul necesita si cunostinte tehnice, astfel ca un web designer poate face design grafic, pe cand un designer grafic nu poate sa faca web design.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply