Blogging

Sfaturi utile pentru achizitionarea ochelarilor de ski de calitate

Ochelarii de schi de la Mountain Warehouse si ochelarii de soare ofera o protectie 100% impotriva radiatiilor UVA, UVB si UVC, reducand cel mai mult stralucirea de la soare si zapada.

Lentilele polarizate vor reduce stralucirea reflectata de suprafata zapezii, sporind contrastul. Acest lucru impiedica viziunea dvs. sa fie tensionata si afectata. Lentilele polarizate pot sa nu fie potrivite pentru utilizare la lumina scazuta, deoarece pot face lucrurile sa para mai intunecate decat sunt.

De asemenea, trebuie luata in considerare culoarea obiectivului. Lentilele intunecate, cum ar fi gri, maro inchis sau oglindite, sunt cele mai bune pentru conditii luminoase si insorite.

Lentilele roz, galben sau verde sunt potrivite pentru zile in care exista o vizibilitate slaba. Lentilele amber sunt deosebit de utile pentru perceptia adancimii, ajutand diverse suprafete mai usor de distins.

Lentilele de protectie pot fi cilindrice sau sferice. O lentila sferica sau curbata asigura o vizibilitate periferica mai buna si inseamna o distorsiune mai mica. Ochelarii cu lentile sferice vor fi adesea mai scumpi decat cei cu lentile cilindrice.

Daca purtati lentile de contact, puteti gasi ca ochelarii de soare nu ofera suficienta protectie pentru a preveni uscarea lentilelor. Daca alegeti sa purtati ochelari opusi lentilelor de contact, optati pentru ochelari de schi care sunt mai mari pentru a se potrivi cu ochelarii, oferindu-va in acelasi timp protectie impotriva soarelui. Cei mai buni sunt ochelarii de la UVEX.

Condensarea poate sa apara deoarece aerul cald (respiratia dvs.) se condenseaza pe suprafata mai rece a ochelarilor. Ochelari de soare vor avea tendinta de a bloca mai mult decat ochelarii de protectie.

Ochelarii de protectie vor avea un cadru ventilat, ceea ce inseamna ca exista un aerisitor in partea superioara si inferioara a cadrelor pentru a permite aerului sa curga. Cadrele ventilate si tratamentul impotriva caldurii vor ajuta la prevenirea formarii de ceata pe lentile. Lentilele cu doua straturi actioneaza ca o alta bariera pentru ceata interioara.

In cazul in care ochelarii de schi sunt montati corect, acestia nu ar trebui sa stea indoiti. Asigurati-va ca se potrivesc bine cu fata si ca orificiile din partea superioara a ochelarilor nu sunt blocate de articolele de acoperire a capului cum ar fi caciulile si castile.

In timp ce ochelarii de soare va pot proteja ochii de lumina puternica a soarelui, majoritatea ofera in primul rand protectie frontala, iar cei care acopera mai mult au tendinta de a limita vederea periferica.

Ochelarii de protectie ofera o protectie mai buna fata de soare si elementele si toate modelele testate au lentile interschimbabile care mentin expunerea la lumina UV la un nivel minim, oferind in acelasi timp grade diferite de transmisie a luminii vizibile (VLT).

Un numar mai mare de VLT inseamna ca mai multa lumina poate trece prin lentila, iar opusul este valabil pentru un numar VLT mai mic. Obiectivele VLT mai mari sunt preferate pentru zilele cu lumina inferioara si lentilele VLT mai mici mentin lumina puternica a soarelui in zilele insorite.

Pe langa protectia impotriva razelor solare si a luminii ultraviolete, un alt aspect important il reprezinta protectia impotriva vantului.

Natura schiului, snowboarding-ului si snowmachining-ului creeaza vanturi in grade diferite, pe baza ritmului de avansare. Acest lucru, combinat cu vanturile naturale, de mediu, poate provoca dezastru asupra ochilor dvs., uscandu-i la un moment dat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply