Blogging

Piesele exterioare ale unui ceas de mana

Piesele exterioare ale unui ceas de mana
Fie ca vorbim despre ceasuri de lux, fie ca vorbim despre ceasuri mai modeste, toate ceasurile au in componenta lor anumite piese care le fac sa functioneze ca atare. Inainte insa de a vorbi despre componentele exterioare ale unui ceas, vrem sa-ti vorbim despre un site din Romania care comercializeaza ceasuri de lux. Acest site este www.topceas.ro. Aici vei gasi atat ceasuri cu quartz, cat si ceasuri mecanice.

Intra si alege-ti ceea ce iti place cel mai mult si ceea ce bineinteles iti permiti. Te avertizam insa ca acesta nu este un site pe care vei gasi tot felul de chinezarii la 20-30 de lei, ci un site cu ceasuri adevarate, ceasuri de la firme de renume.

Revenim acum la scopul acestui articol si vom vorbi despre partile componente ale unui ceas, despre partile care pot fi observate cu usurinta la exterior.

Cadranul

Cadranul este una dintre cele mai importante componente, deoarece el ne ajuta sa stim exact cat este ora. Cadranul ceasurilor difera in functie de preferintele producatorilor. Materialele din care el poate fi fabricat sunt: otel, argint, bronz, foita metalica, alama, carbon, etc. Cadranul unui ceas este si aspectul care ne atrage de multe ori atunci cand vrem sa facem o astfel de achizitie, fapt pentru care producatorii ar trebui sa-i dea o mare importanta.

Carcasa

Carcasele ceasurilor pot fi din materiale ca otel, titan, aur, platina, etc. si pot fi infrumusetate cu tot felul de pietre semipretioase, pretioase sau inscriptii de diverse feluri.

Remontoarul si butoanele

Aceste componente sunt folosite pentru setari si pentru alte functii ale ceasului. Fara ele nu te poti bucura de scopul ceasului pe care ti-l achizitionezi.

Geamul

Protectia cadranului este asigurata de geam. Geamul din safir este cel mai rezistent. Pentru a avea o buna rezistenta, geamul unui ceas trebuie sa fie cat mai gros si sa aiba o forma curbata.

Capacul

Nu poti construi un ceas fara capac. Acesta este de mare ajutor atunci cand ceasul necesita diverse reparatii, deoarece iti ofera acces in interiorul lui. Ceasurile mecanice au o forma inedita in aceasta privinta, deoarece in general ele au capacul transparent.

Bratara/cureaua/catarama

Pentru a putea fi prinse la mana ceasurile trebuie sa aiba o bratara, o curea sau o catarama. Cei mai norocosi sunt cei care au ceasuri cu bratari din zale, deoarece pot ajusta marimea respectivului ceas. Bratarile ceasurilor mai pot fi din aur, argint, otel, titan, etc.

Daca vorbim de ceasurile cu curea, acestea sunt si ele confectionate din diverse materiale, cum ar fi: piele naturala, piele sintetica, plastic, silicon, etc. Pe astfel de curele pot fi montate diverse detalii care fac din ceasul tau un ceas inedit.

Acestea sunt componentele exterioare ale ceasului. Fiecare dintre acestea sunt construite la randul lor din alte componente, componente create cu grija de ceasornicari responsabili care te ajuta sa stii ora exacta. Alege chiar acum modelul de ceas potrivit pentru tine si tine cont de faptul ca ai multiple posibilitati.

Nu uita ca pe Topceas.ro gasesti cele mai frumoase ceasuri de lux.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply