Home Business

Motocoasa pentru curtea ta

In cazul in care locuiesti la casa, si ai o curte de dimensiuni mai mici sau mai mari, atunci cu siguranta ai nevoie fie de o masina de tuns iarba fie de o motocoasa pentru a taia iarba si buruienile din curte.

Vei putea sa gasesti diferite motocoase, de la cele mai scumpe de pe piata, si pana la motocoase ieftine, asa ca va trebui sa cunosti cateva detalii importante care te pot ajuta sa iti alegi cea mai buna motocoasa.

Trebuie sa stii ca in functie de necesitati si aptitudini motocoasele se impart in trei mari categorii si anume: motocoase profesionale (ideale pentru suprafetele cuprinsa intre 5000 si 10.000 de metri patrati), motocase semi-profesionale (ideale pentru suprafetele cuprinse intre 500 si 5000 de metri patrati), si motocoase hobby (ideale pentru suprafete care au maxim 500 de metri patrati).

In cazul in care nu ai o curte foarte mare, atunci cu siguranta ar fi indiicat sa iti indrepti atentia spre o motocoasa hobby. Aceasta poate fi extrem de utila pentru a face curatenie in curte, iar aici ne referim la taierea buruienilor si a radacinilor plantelor, si fireste la tunderea gazonului.

Ei bine, aceste motocoase hobby au cateva avantaje importante pe care ar fi important sa le cunosti, iar acestea sunt:

– unealta este usor de manevrat dat fiind faptul ca dispune de manerul tip bicleta sau tip bucla din dotare;

– unealta este ideala pentru defrisarea spatiilor inguste;

– motocoasa poate sa fie folosita cu succes in munca de nivelare a arbustilor, a nodurilor sau a gazonului din gradinile cu suprafete mici si medii;

– motocoasele hobby au un consum redus de combustibil;

In cazul in care consideri ca o astfel de motocoasa nu face fata cerintelor tale, si ca ai nevoie de o unealta mai performanta, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre motocoasele semiprofesionale, care vin cu urmatoarele avantaje:

  • Sunt ideale pentru suprafetele cuprinse intre 500 de metri patrati si 5000 de metri patrati;
  • Sunt putin mai grele decat cele hobby dar pot sa fie manevrate usor pentru ca dispun de sistemul anti-vibratii, dar si datorita faptului ca au din dotare un maner de tip bicicleta;
  • Aceste motocoase pot sa reprezinte cea mai buna solutie pentru cosirea buruienilor, a stufului sau a ierbii incalcite;
  • Nu in ultimul rand trebuie precizat faptul ca acestea sunt fiabile si pot sa fie folosite si in alte domenii de activitate, precum in silvicultura.

Un amanunt foarte important de care trebuie neaparat sa tii cont, este acela ca indiferent ca iti alegi o motocoasa hobby sau una semiprofesionala, ori chiar una profesionala, este indicat ca imediat dupa cumparare sa ii faci rodajul.

Este foarte important sa fii atent la calitatea combustibilului si a uleiului de amestec, si trebuie sa verifici permanent filtrul de aer.

Inainte de a te apuca de treaba, ar fi indicat sa cureti terenul de metale, de pietre sau de alte obiecte care pot fi daunatoare pentru unealta.

Daca vei tine cont de toate aceste detalii, cu siguranta te vei putea folosi mult timp de motocoasa aleasa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply