Casa

Important de stiut inainte de a alege casa de amanet

Important de stiut inainte de a alege casa de amanetFie ca dorim sa amanetam, sa vindem sau sa cumparam o bijuterie, este important sa alegem o casa de amanet serioasa, transparenta, care sa isi respecte clientii.

Felul in care functioneaza o casa de amanet este foarte simplu, astfel incat atunci cand duceti mai multe bunuri spre amanetare, semnati un contract de predare prin care va asumati responsabilitatea de a returna banii primiti, impreuna cu dobanda corespunzatoare. Aveti la dispozitie 30 de zile pentru a inapoia banii imprumutati, dar vi se ofera si posibilitatea de a prelungi perioada contractului, cat timp achitati comisionul.

Alegerea casei de amanet in functie de pret

Chiar si la o casa de amanet, pretul poate face diferenta, in cazul sumei pe care o primesti pentru produsele amanetate. Pretul se stabileste in functie de bunurile pe care doriti sa le amanetati. Astfel, pentru amanet auto, pretul se stabileste in functie de marca, model si gradul de uzura al masinii, in timp ce bijuteriile din aur sunt evaluate in functie de gramaj si de numarul de carate.

Datorita faptului ca fiecare casa de amanet dispune de oferte si preturi in functie de anumite criterii, este bine sa studiati cat mai multe oferte inainte de a va hotari asupra uneia, pentru a beneficia de cel mai bun pret.

Alaturi de pretul practicat de casa de amanet care va intereseaza, este bine sa va interesati si de vechimea acesteia si de experienta acesteia in a multumi clientii. Va doriti o casa de amanet serioasa, careia sa ii puteti incredinta bunurile de valoare cu incredere, fie ca doriti sa amanetati o bijuterie din aur, o masina sau un aparat electrocasnic. Pe durata amanetarii, trebuie sa stiti ca obiectele amanetate sunt pastrate in siguranta, pentru a le putea recupera atunci cand doriti.

Inca de la inceput, este musai sa fiti informat cu privire la conditiile contractuale, care trebuie sa respecte prevederile legale. Nu va doriti o casa de amanet care sa isi modifice conditiile pe durata contractului, precum ar fi sa perceapa un comision de care nu ati stiut ! Atunci cand exista transparenta de la inceput, veti sti exact care sunt conditiile in care va amanetati bunul, fara sa aveti parte de vreo surpriza neplacuta pe parcurs.

In cazul in care va amanetati masina, atunci cu siguranta va doriti o casa de amanet cu servicii de paza si supraveghere video, pentru ca trebuie sa aveti garantia ca masina se afla in siguranta. Datorita numarului mare de case de amanet, nu va fi greu sa gasiti exact una de incredere, careia sa ii incredintati bijuteriile la care tineti foarte mult sau alte obiecte de valoare. Atunci cand dispuneti de banii necesari pentru a le recupera, obiectele voastre vor arata exact ca inainte de a fi amanetate, fara sa fie deterioritate in vreun fel.

Odata ce ati descoperit casa de amanet in care sa aveti incredere, va fi mult mai usor sa reveniti de fiecare data cand veti avea nevoie de bani, fara sa va mai faceti vreo grija cu privire la seriozitatea si profesionalismul amanetarului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply