Sanatate

De ce este bine sa faci cure cu probiotice?

De ce este bine sa faci cure cu probiotice?Probioticele pot fi utile si pentru a mentine sanatos sistemul urogenital, adica ureterul si vaginul. Ca si tractul intestinal, vaginul este un ecosistem fin echilibrat, cu o microflore speciala. Tulpinile predominante de Lactobacillus produc acid lactic, care scade pH-ul, impiedicand cresterea ciupercilor daunatoare in vagin. Cu toate acestea, sistemul poate fi scos din starea de echilibrului din cauza unui numar de factori, inclusiv antibiotice, spermicide sau anticonceptionale. Un tratament probiotic care restabileste echilibrul microflorei poate fi de ajutor in problemele comune ale sistemului genitourinar feminin, cum ar fi vaginoza bacteriana, infectiile fungice si infectiile tractului urinar. Se recomanda cumpararea unor produse recomandate drept cele mai bune probiotice adulti.

Vaginoza trebuie tratata de catre un medic, deoarece, in caz contrar, exista riscul ca ulterior sa apara complicatii si boli in timpul sarcinii.

A lua probiotice poate avea urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • Probioticele pot creste concentratia de bacterii „bune”. Astfel, la adultii sanatosi, atunci cand apare un dezechilibru al bacteriilor sistemului digestiv (datorita unui stil de viata nesanatos, utilizarii antibioticelor sau imbatranirii), suplimentarea probiotica poate ajuta la restabilirea echilibrului.
  • Probioticele pot reduce durerile abdominale cauzate de miscari intestinale neregulate si constipatie.
  • Probioticele pot creste populatia de bacterii „bune” din vagin si din jurul acesteia. Cele patru studii in acest domeniu arata imbunatatiri ale nivelului de lactobacili vaginali, dupa ce au fost utilizate capsule probiotice sau supozitoare. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la prevenirea infectiilor tractului urinar si a vaginozei bacteriene .
  • Exista, de asemenea, dovezi ca probioticele pot stimula sistemul imunitar si pot contribui la reducerea frecventei, duratei si severitatii racelilor. Mecanismul exact pentru acest lucru este inca neclar, dar trei studii au aratat acest efect la adultii sanatosi.
  • Cu toate acestea, studiile au aratat, de asemenea, ca trebuie sa se ia suplimente probiotice pentru o lunga perioada de timp pentru ca efectul sa continue. Daca incetati sa luati – si nu faceti nimic pentru a elimina cauza principala a dezechilibrului – flora intestinala va reveni probabil la starea de dinainte de cura probiotica in decurs de una pana la trei saptamani.

Au fost foarte putine dovezi care sa arate ca probioticele pot sa scada colesterolul. De asemenea nici in ceea ce priveste receptia la insulina sau diminuarea zaharului nu exista suficiente dovezi. A lua probiotice nu reduce riscul de boli de inima si nu impiedica dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2.

Sunt recomandate probioticele daca:

  • suferi de anumite boli ale intestinului;
  • bea prea multa cafea sau prea mult alcool;
  • nu te misti regulat.

In toate aceste situatii, trebuie sa iei probiotice in mod regulat si pe termen lung pentru a avea un efect de durata. Definite stiintific, probioticele sunt „bacterii vii sau microorganisme care pot avea un beneficiu major pentru sanatate pentru om”. Sau si mai simplu, probioticele sunt bacterii „bune”.

Tinand cont de toate aceste aspecte o cura cu probiotice este cea mai buna solutie pentru persoanele care vor sa urmeze un regim de viata sanatos si sa isi sustina organismul in lupta cu stresul zilnic.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply