Blogging

Cum se interpreteaza privirea in comunicarea nonverbala?

Cum se interpreteaza privirea in comunicarea nonverbal?
Se spune despre ochi ca ar fi oglinda sufletului si acest lucru este adevarat pentru ca in cazul in care stiti cum sa intepretati corect ce spun ochii veti putea citi si starea sufleteasca a persoanelor pe care le aveti in fata.

Privirea este cel mai bun mijloc prin care putem sa comunicam emotii, sentimente si stari sufletesti. Daca va doriti sa intelegeti mai multe decat incearca sa transmita interlocutorul despre el citirea acestui articol va aduce in mod cert mult mai aproape de  telul acesta.

Nu doar ca veti sti cum sa intepretati corect privirea persoanelor cu care veti interactiona, dar analizand limbajul nonverbal, veti sti si cand sa schimbati subiectul discutiei in cazul in care vedeti dezinteres sau plictiseala in ochii celeilalte persoane sau sa evitati un subiect anume in cazul in care acesta este sensibil pentru ceilalti. Toate aceste informatii sunt utile si pentru angajari videochat.

In urma informatiilor cu care intrati in contact in articolul de fata nu va sugeram sa incercati sa va controlati toate gesturile, privirile si expresiile pentru ca riscati sa pareti nenaturali pentru persoanele din jur.

Scopul fiecarei persoane ar fi sa cunoasca toate semnele care au legatura cu comunicarea non verbala pentru a le putea interpreta si pentru a putea sa comunicati cat mai eficient cu celelalte persoane. Interceptarea privirii inseamna de asemenea si dorinta de a comunica cu o anumita persoana.

Toate conversatiile vor incepe initial din semne nonverbale si priviri.

In timp ce o persoana cu care v-ati dat intalnire se apropie, inainte ca oricare din voi sa rosteasca primele vorbe, ii puteti observa foarte rapid starea sufleteasca daca o priviti cu atentie. Nu va trebuie mult.

Sunt suficiente cateva secunde pentru a putea culege informatiile analizand comportamentul nonverbal. Puteti afla daca respectiva persoana este trista sau vesela, daca e serioasa sau daca zambeste, daca este obosita ori energica si nerabdatoare sa ajunga la voi sau indiferenta, timida, retinuta, etc.

Sunt mai multe tipuri de priviri si fiecare are o semificatie proprie.

Privirea agresiva este cea insistenta si dura care invadeaza. Aceasta privire provocatare este cea care genereaza nenumarate conflicte.

Privirea agitata si in permanenta miscare. Ochii se vor misca des si exprima curiozitate si energie dar denota si o persoana instabila, inconstanta, care nu are rabdare sau pentru care tot ce spuneti nu prezinta foarte mare interes.

In flirt totul va incepe cu priviri aruncate de la distanta. Jocul de priviri sustinut poate sa arate disponibilitate si dorinta reciproca. In momentul in care intalnim o anumita persoana care ne atrage sau ne place, ochii se vor deschide mai larg pentru a cuprinde mai multe detalii.

Se pot compara ochii cu aparate foto. In cazul in care vreti sa vedeti mai bine o imagine o veti apropia sau veti da zoom. In cazul in care doriti sa stabiliti un contact vizual cu o persoana de care sunteti atrasi si persoana respectiva nu va sustine privirea pentru cel putin 2 secunde iar jocul acesta se repeta de minim doua trei ori atunci respectiva persoana nu e interesata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply