Blogging

Cum alegi un monitor pentru PC?

Cum alegi un monitor pentru PC?
De cele mai multe ori, alegerea unui monitor pentru PC este o misiune dificila, asta pentru ca exista de regula doua categorii de utilizatori de calculator.

Exista utilizatori care nu au pretentii prea mari de la echipament, asa ca pentru ca si-au ales o unitate centrala veche, isi vor indrepta atentia spre monitoare second hand, insa exista si utilizatori mai pretentiosi, pentru care doar monitoarele noi sunt de calitate.

Daca alegerea unui monitor second hand este cat se poate de simpla, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre criteriile de alegere ale monitoarelor noi, care sunt achizitionate de catre utilizatorii cu cunostinte in IT, sau de catre cei care isi doresc mereu lucruri noi.

Deci, in primul rand atunci cand se achizitioneaza un monitor pentru calculator conteaza bugetul, iar aici exemplele pot fi multe. Cei care isi doresc un monitor ieftin, pot opta pentru un monitor care sa coste 200 – 300 de lei, insa aceste monitoare sunt simple si fara performante.

Exista insa si monitoare pentru PC-uri, fie ele noi sau second hand, care costa mult mai multi bani, insa care sunt foarte performante, iar aici discutam despre monitoare Full HD de exemplu.

Deasemenea, cei care isi doresc un monitor pentru calculatorul lor, cu siguranta vor tine cont si de dimensiunea ecranului. In trecut, existau monitoare mici, care erau si de 17 inch, insa odata cu trecerea timpului, monitoarele de pe piata au inceput sa fie cuprinse intre 19 si 30 de inch.

Aici trebuie mentionat faptul ca pe masura ce dimensiunea monitoarelor creste, creste si pretul acestora. De preferat ar fi acele monitoare de 22 sau 24 de inch, care sunt ideale si pentru gaming, si pentru internet si chiar pentru vizionarea filmelor.

Indiferent ca discutam aici despre monitoare second hand sau despre monitoare noi, atunci cand acestea au dimensiunea de 22 sau de 24 de inch sunt mai mult decat perfecte.

Rezolutia este deasemenea o alta caracteristica importanta pe care o au monitoarele, si de care trebuie tinut cont atunci cand se alege un monitor pentru calculator.

Privind rezolutia, trebuie sa mentionam faptul ca pe piata se gasesc monitoare Full HD care au o rezolutie de 1920 X 1089 si monitoare 4K, adica monitoare care sunt 4 X Full HD.

Se pot gasi deasemenea si monitoare 1650 X 1050, asa ca utilizatorii au de unde sa isi aleaga monitorul perfect.

Ce conteaza insa foarte mult, este ca utilizatorii care au de gand sa isi aleaga o asemenea componenta pentru calculator, sa nu isi aleaga un monitor care sa fie mai slab decat Full HD, si nici chiar peste Full HD.

Cele care sunt sub Full HD sunt de o calitate mult mai slaba, in timp ce monitoarele superioare celor Full HD sunt mult mai scumpe, iar calitatea nu este una cu mult superioara, asa ca din punct de vedere al raportului calitate – pret, cu siguranta un monitor Full HD este perfect.

Asadar, acestea sunt cateva detalii care conteaza atunci cand se doreste achizitionarea unui monitor pentru calculator.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply