Web Hosting

Comparatie intre shared hosting si cloud hosting

Comparatie intre shared hosting si cloud hostingProprietarii de web hosting pot sa isi indrepte atentia spre orice tip de web hosting atunci cand intentioneaza sa isi aleaga gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise.

Din punct de vedere financiar, cea mai atractiva solutie este reprezentata de shared hosting, dar in ultimul timp proprietari ide site-uri s-au orientat destul de mult si spre cloud hosting, asa ca vom efectua anumite comparatii intre cele doua tipuri de gazduire web.

Caracteristici ale Cloud Vs Shared Web Hosting

Uptime

Serviciile de gazduire partajate pot garanta 99,99% ore de redare, insa este o provocare pentru a face fata acestei situatii. Un motiv major pentru aceasta este caracterul comun al serviciilor. Daca un site web inregistreaza un trafic ridicat fara precedent, ar putea provoca probleme legate de downtime cu toate site-urile de pe acest server.

Cloud hosting, pe de alta parte, are uptime impecabil, deoarece utilizatorii sunt pe un server dedicat. Chiar daca exista un aspect al resurselor partajate, problemele de pe un singur server inseamna ca site-urile web sunt mutate pe un alt server care functioneaza.

Sustinere

Cloud hosting are o mana de ajutor in aceasta privinta. Chiar si utilizatorii avansati (cei din cloud) tind sa aiba mai multe caracteristici. Ei au tot nelimitat, de la depozitare la latime de banda si baze de date.

Shared hosting este predispus la mai multe limite decat gazda web ii pasa sa divulge. Desi planul promite resurse nelimitate, in cazul in care echipa de monitorizare observa ca un utilizator depaseste resursele limitate repercusiunile, cum ar fi suspendarile, pot aparea.

Bonusuri

In acest caz, gazdele comune sunt castigatori clari. Din moment ce fiecare companie de gazduire web incearca sa atraga imensa baza de clienti de gazduire comuna, bonusurile gratuite abunda pentru toti. Acestea pot varia de la nume de domenii la transferuri web gratuite si constructori de site-uri web. Acesta este un plus pentru utilizatorii pe gazdele partajate.

Utilizatorii de cloud nu sunt predispusi la astfel de oferte sau au optiuni foarte limitate.

Securitate

Gazduire comuna

In gazduirea partajata, securitatea se bazeaza pe baze de date si aplicatii care le fac vulnerabili la hackeri. Acest lucru se datoreaza faptului ca, odata ce aveti acces la un server de gazduire partajat, este mai usor sa accesati celelalte site-uri web de pe acesta. Si odata ce un site a fost atacat de hackeri in, cele mai multe intrusi lasa o usa din spate pentru a castiga intrarea din nou mai tarziu.

Deoarece amenintarile de securitate pe gazda comuna sunt predominante, majoritatea gazdelor web ii sfatuiesc pe utilizatori sa-si pastreze calculatoarele in conditii de siguranta utilizand antivirusuri de actualizare fiabile, cum ar fi Norton Internet Security sau Kaspersky Internet Security. De asemenea, gazdele sfatuiesc pe acestia sa utilizati parole puternice si sa pastrati parola cPanel departe de orice fisiere din contul dvs. De asemenea, se recomanda dezintalarea optiunilor inutile pe setarile PHP pentru a spori securitatea.

Cloud Hosting

Administrarea securitatii cloud computerizate se ocupa de problemele aparute folosind controlul securitatii. Exista patru controale majore in spatele arhitecturii securitatii cloud hosting:

  • Controale de control
  • Controale preventive
  • Detectoare
  • Controale corective.

In timp ce serviciile de gazduire in cloud se confrunta cu probleme de securitate traditionale, cum ar fi interceptarea in retea, invazia ilegala si cele specifice cloud-ului, cum ar fi abuzul de servicii cloud si atacurile canalelor secundare, serviciul a restrans confidentialitatea datelor, controlul accesului la date si integritatea datelor. Mai mult decat atat, serviciul de gazduire a incorporat algoritmi criptati pentru a proteja in continuare confidentialitatea si datele.

Viteza

Gazduire comuna

Serverele care utilizeaza gazduirea comuna sunt aproape intotdeauna pline de capacitate. Acest lucru inseamna ca, daca un site are un aflux brusc de trafic, toate celelalte site-uri web sunt afectate de viteze reduse, ceea ce se traduce in momente teribile de incarcare. In cazul unor viteze reduse, utilizatorul trebuie sa astepte pana cand problema este rezolvata pentru a relua prezenta lor online obisnuita.

Cloud Hosting

Inca o data, totul se reduce la distribuirea resurselor. Serverele care ruleaza cloud hosting, pe de alta parte, aloca toate resursele lor unui singur site: a ta! Ori de cate ori este detectata o problema hardware, site-ul dvs. nu ramane blocat pe serverul nefunctional. Din acest punct de vedere cloud hosting are avantaj.

Pret

Gazduire comuna

Partajarea spatiului serverului se traduce intotdeauna la preturi ieftine pentru toate site-urile gazduite. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timp ce resursele sunt impartite, costul serviciului este, de asemenea, raspandit pentru toti cei aflati la bord. Cu gazdele comune, plata se face lunar sau se plateste pentru un an pana la trei ani. De fapt, pentru a va bucura de cele mai mici preturi, este posibil sa fie necesar sa platiti o perioada mai lunga.

Cloud Hosting

Majoritatea utilizatorilor de cloud hosting va vor spune ca nu platesc pentru serviciile oferite de cloud hosting atunci cand nu le utilizeaza. Acestea fiind spuse, costul va scadea la modul in care va construiti infrastructura.

Daca aveti numeroase aplicatii in cloud si nu tineti evidenta acestora, veti ajunge la o factura scumpa. Cu toate acestea, daca ati definit in mod clar obiectivele pentru cloud-ul pe care il urmati, veti avea o factura ieftina mai ieftina.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste pretul, gazduirea partajata este mai avantajoasa. Ei bine, se poate vedea ca aceste doua tipuri de hosting au avantaje si dezavantaje unul in fata celuilalt, asa ca fiecare poate alege ceea ce considera de cuviinta ca i se potriveste mai bine.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply