Web Design

Cele mai bune generatoare de scheme de culori pentru design-ul unui website

Cele mai bune generatoare de scheme de culori pentru design-ul unui website
Designerii inteligenti stiu ca este o pierdere de timp pentru a reinventa roata. Si cu atat de multe resurse gratuite online, este mai usor ca oricand sa gasiti instrumente care va vor economisi timp. Cauti tutoriale webdesign? Intra pe Howdodesign.com.

Selectarea culorilor este un proces complex si de multe ori necesita o multime de tweaking pentru a obtine un website atractiv. Puteti economisi timp folosind aplicatii web color, care genereaza schemele relevante de culori de la zero, toate 100% gratuite!

Paletton

Paletton este un clasic despre care toti designerii de web ar trebui sa stie. A fost de ani de zile printre noi si este totusi sursa noastra preferata pentru implementarea culorilor. Pur si simplu introduceti o culoare si lasati aceasta aplicatie sa faca restul.

Puteti alege intre diferite relatii de culoare si cum ar trebui sa apara in design. Si pentru fiecare alegere de culoare veti gasi variatii usoare, cu un contrast diferit. Paletton este o alegere fiabila si este minunat pentru incepatorii care nu stiu nimic despre design.

Color Safe

In cazul in care WCAG are vreo problema in procesul dvs. de proiectare, Color Safe este cel mai bun instrument de utilizat. Cu acest webapp, puteti genera scheme de culori care se amesteca perfect si ofera un contrast bogat pana la liniile directoare WCAG.

Acestea vin direct din regulamentul W3 unde selectati culori cu un contrast mai mare, care ofera o mai mare lizibilitate. Folosind webapp-ul Color Safe se asigura ca site-ul dvs. respecta regulile WCAG si ca este pe deplin accesibil tuturor.

Adobe Color CC

Unii designeri s-ar putea sa stie acest tool sub numele de Adobe Kuler, dar recent au fost redenumiti in Adobe Color CC. Este unul dintre instrumentele gratuite ale Adobe, construite pentru uz public, unde oricine poate genera scheme de culori de la zero.

Este cu siguranta un webapp detaliat si poti alege din multe modele de culori diferite care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Interfata este la inceput un pic ciudata, dar odata ce veti obtine ceva indemanare umbland prin ea, nu veti mai avea probleme cu alegerea unor culori frumoase.

Ambiance

Aplicatia web gratuita Ambiance, ofera palete de culori pre-fabricate trase de pe alte site-uri color, de pe web. Functioneaza mai mult ca un webapp traditional in care puteti salva culorile in propriul profil si puteti crea propriile scheme de la zero.

Toate aceste palete de culori provin de la Colorlovers, astfel incat acestea sunt concepute si votate de acea comunitate. Interfata Ambiance usureaza navigarea si acorda mai multa atentie interactiunii culorilor pentru designul UI.

0to255

Acesta nu este un generator complet de scheme de culori, dar va poate ajuta sa efectuati modificari la schemele de culori existente. Aplicatia web 0to255 va arata toate nuantele diferite ale unei culori, astfel incat sa puteti le puteti amesteca si potrivi instantaneu. Pe pagina de pornire veti gasi o gama larga de optiuni de culoare. Faceti clic pe orice culoare care trebuie introdusa pe pagina cu un gradient complet. De aici puteti alege din diferite scheme presetate de umplere, pentru a gasi culori care se potrivesc cel mai bine scopurilor dvs.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply