Beauty Frumusete

Ce este drenajul limfatic?

Ce este drenajul limfatic?Mai intai de toate trebuie precizat faptul ca sistemul limfatic este alcatuit dintr-o retea care cuprinde glande, vase si ganglioni limfatici. Rolul acestora este unul foarte important, si anume acela de a elimina toxinele din organism.

De foarte multe ori se intampla ca datorita unui stil de viata nu foarte sanatos, sistemul limfatic sa fie incarcat la maxim, iar in acest caz drenajul limfatic efectuat cu un aparat drenaj limfatic poate sa fie extrem de util pentru organism.

Drenajul limfatic este un masaj usor care se combina cu presiuni usoare asupra ganglionilor limfatici. Acesti ganglioni limfatici se regasesc in diferite zone ale corpului, precum zona sanilor, zona gatului, zona abdominala, regiunea inghinala, zona genunchilor sau in puncte cheie unde se aduna rezidurile pentru a fi conduse in sistemul circulator limfatic.

Drenajul se realizeaza prin diferite miscari de presiune la nivelul pielii, iar astfel se stimuleaza canalul limfatic care transporta mult mai usor limfa. Datorita drenajului limfatic, nu doar ca se elimina toxinele incorporate in adipocitele din tesutul afectat de celulita, ci se mai elimina si o foarte mare parte din apa retinuta in organism.

Acest lucru inseamna ca pielea se va tinifia rapid si usor, iar aspectul de coaja de portocala va disparea destul de rapid.

Referitor la efectele pe care le are drenajul limfatic, trebuie mentionat faptul ca acest drenaj curata foarte bine organismul si este recomandat atunci cand se doreste scaderea in greutate, dar si atunci cand se doreste detoxifierea organismului.

Drenajul limfatic este extrem de util si datorita faptului ca ajuta la micsorarea circumferintei si combate senzatia de picioare grele dar combate si retentia de apa. Nu trebuie sa uitam sa amintim nici faptul ca drenajul limfatic elimina balonarea, creste gradul de oxigenare al tesuturilor, imbunatateste calitatea somnului, intareste imunitatea, amelioreaza problemele circulatorii si ajuta la relaxarea organismului.

Drenajul limfatic mai este extrem de important si datorita faptului ca ii ofera pieli aspectul perfect de care aceasta are nevoie. Doamnele si domnisoarele de regula opteaza pentru drenajul limfatic vara, atunci cand isi doresc sa arate perfect in costum de baie.

Important de precizat este faptul ca drenajul limfatic se face de regula de catre specialisti, insa exista si aparate speciale prin care se poate face acest lucru, cum ar fi aparatul de radiofrecventa de exemplu.

Efectele drenajului limfatic incep sa fie vizibile dupa 1-4 sedinte. Cat despre sedintele drenajului limfatic, trebuie precizat faptul ca acestea dureaza de regula intre 45 si 50 de minute.

Se recomanda ca femeile care isi doresc sa aiba un corp perfect sa opteze pentru cel putin doua cure pe an, iar o cura de drenaj limfatic trebuie sa aiba undeva intre 6 si 10 sedinte, realizate cate doua pe saptamana.

De precizat este faptul ca drenajul limfatic nu este indicat pentru femeile insarcinate si nici pentru femeile care alapteaza. Deasemenea, nici femeile care sufera de diferite afectiuni vasculare sau afectiuni ale sistemului limfatic nu este indicat sa opteze pentru un astfel de tratament.

In rest, toate femeile pot opta oricand cu incredere pentru drenaj limfatic, iar in scurt timp vor obtine corpul dorit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply