Casa

3 beneficii ale panourilor fotovoltaice

3 beneficii ale panourilor fotovoltaiceCu totii am auzit despre panourile fotovoltaice, ca fiind noua sursa de energie regenerabila ce ar putea scoate din uz energia produsa din surse poluante. Energia solara poate fi folosita atat pentru alimentarea panourilor fotovoltaice de tip off grid, potrivite pentru cabane si case izolate, cat si pentru alimentarea panourilor de tip on grid, legate la reteaua nationala.

Panourile solare sunt cea mai buna optiune de a merge pe calea energiei curate, regenerabile.

Majoritatea persoanelor doritoare spun ca preturile unor asemenea sisteme sunt destul de piperate, dar fara a lua in calcul faptul ca sistemele fotovoltaice au o viata lunga si beneficii foarte mari. Investitia initiala se recupereaza dupa o perioada scurta, iar odata ce investitia a fost recuperata o sa scapi de factura la curent si o sa poti spune cu mandrie ca ai castigat independenta energetica.

1. Reduci factura electrica

Utilizarea panourilor fotovoltaice este cea mai practica metoda de a produce curent electric pentru electronicele si electrocasnicele din casa ta. Sistemele off-grid sunt cea mai buna optiune pentru cei ce doresc sa fie independenti energetic.

Sistemul off-grid inseamna sa traiesti intr-o locatie care nu are legatura cu reteaua electrica nationala. Casele sau cabanele izolate sunt cele mai avantajate de sistemele fotovoltaice off-grid, avand in vedere ca indeplinesc cu ajutorul acestora nevoia de energie electrica a electronicelor si electrocasnicelor.

Folosind panouri solare nu mai este necesar sa platesti facturi imense pentru instalarea unor stalpi de curent si tragerea cablurilor de la cel mai apropiat punct principal de acces la reteaua electrica. Un sistem de panouri fotovoltaice este mult mai ieftin si poate sa ofere energie electrica pana la 3 decenii.

2. Investesti inteligent

Pe langa faptul ca panourile solare produc energie electrica prin convertirea energiei solare, energia produsa este una curata si regenerabila. Odata cu aparitia schimbarilor climatice, devine din ce in ce mai important sa facem tot ce putem sa reducem presiunea asupra atmosferei cu gazele cu efect de sera.

Panourile solare nu au parti ce se misca si necesita doar mici reparatii de-a lungul functionarii. Ele sunt construite in asa fel incat sa reziste cateva decenii daca sunt intretinute corespunzator.

3. Recuperezi investitia initiala

Un alt beneficiu al panourilor fotovoltaice este faptul ca odata ce investitia initiala a fost recuperata, electricitatea pe care o produci cu ajutorul acestora, va fi absolut gratis. Persoanele care achizitioneaza sistemele fotovoltaice, profita de beneficiile acestora din prima zi in care sistemul devine complet operational.

Probabil chiar eliminand factura de curent complet, iar cea mai buna parte este ca daca consumul de curent este mai mic fata de energia produsa de sistem atunci surplusul se poate vinde la distribuitorul de curent local la un pret destul de bun.

Acestea sunt 3 dintre beneficiile panourilor fotovoltaice si totodata 3 motive pentru care investitiile in panouri fotovoltaice sunt benefice pentru cei ce planuiesc o dezvoltare de durata a casei si a viitorului lor.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply