Telefoane mobile

Sfaturi pentru o mai buna autonomie

Sfaturi pentru o mai buna autonomieInainte de a te gandi la o solutie cum este si inlocuire baterie iPhone poti incerca sa faci mai multe lucruri pentru a iti asigura autonomia bateriei. Poti inchide aplicatiile care ruleaza in background sau poti face mai multe lucruri care sa te ajute. Nu de fiecare data este necesar sa ajungi in situatia de a inlocui bateria de la telefonul tau pentru ca o poti menaja avand un comportament corespunzator vis a vis de acest dispozitiv.

In cele ce urmeaza te ghidam cu privire la cele mai bune practici legate de telefonul tau.

Aplicatiile bune si populare au o serie de probleme si in general sunt mari consumatori de energie desi sunt foarte bine testate de profesionisti. Spre exemplu un utilizator ne-a spus faptul ca intr-o zi in timp ce se afla in autobuz si voia sa uploadeze un clip video, fiind in miscare intr-o zona fara semnal aplicatia pentru Facebook s-a blocat in timpul unui anumit segment de film si a ramas acolo la nesfarsit.

Pentru asta a consumat  2 GB de trafic de internet incercand in repetate randuri sa uploadeze aceasit 200 de mega si a consumat foarte multa  baterie pana in momentul in care utilizatorul s-a prins ca trebuie sa opreasca aplicatia fortat. Deci fiti atentie la aceste detalii pentru a evita costurile suplimentare si un mare consum de resurse.

Nu uita sa folosesti close all. Apasa tasta recent apps care iti va arata aplicatiile deschise recent. Aceasta aplicatie echivaleaza cu un Alt Tab din Windows si vei vedea de asemenea acolo si optiunea de a le inchide pe toate. Cu aceasta optiune vei scoate din memorie si aplicatiile pe care le tine sistemul de operare de pe telefon acolo pentru a se lansa rapid si nu au efecte negative asupra bunei lor functionari, nu se reseteaza si nu se opresc pentru a trimite ulterior alte notificari, etc.

Poti restarta telefonul in momentul in care vezi ca exista un consum de energie foarte mare. Noi restartam telefoanele rar, maxim o data pe luna sau chiar si mai rar si cand o facem este doar pentru ca anumite lucruri nu mai functioneaza.

Uneori bateria se consuma mult mai repede decat in mod normal. Un telefon care tine aproape doua zile in mod normal in momentul in care incepe sa necesite incarcarea zilnica are o problema si cea mai comuna solutie este sa ii dai un restart. Solutia cea mai simpla este aceasta pentur ca va goli totul din memorie si va elimina si aplicatiile consumatoare care este posibil sa se fi blocat deschise pe undeva.

Poti opta si pentru o baterie externa care sa te salveze din situatii neplacute. Iti recomandam sa nu iti cumperi un acumulator mare pentru ca nu te duci o saptamana in pestera ci unul cat mai plat usor de transportat si cu incarcare rapida. Gasesti mai multe de astfel de modele pe piata si uneori aceasta pot fi folosite ani buni pana cand se strica deci vei putea utiliza bateria externa si la viitorul telefon.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply