Telefoane mobile

Samsung Galaxy S7 – concluzii initiale dupa primele teste

BestKids.ro

Samsung Galaxy S7 – concluzii initiale dupa primele teste
Gama Galaxy “S” ramane una dintre cele mai populare game de smartphone-uri cu Android lansate vreodata, indiferent de producator. Galaxy S7 si S7 edge nu fac exceptie in aceasta privinta. Pentru geam de protectie la cel mai bun pret, intra pe TelefoaneGsm.ro.

In primul rand design-ul, este o evolutie clara fata de ceea ce am putut vedea la Galaxy S6. Totusi, aproape orice varf ascutit de care ne loveam pana acum a fost rotunjit, pentru a face device-ul mult mai confortabil de tinut in mana si de butonat.

De asemenea, grosimea s-a marit putin (pentru a putea primi noua baterie, de capacitate mai mare) obtinandu-se avantajul reducerii acelei protuberante care adaposteste camera, unii fani ai companiei dorindu-si de mult aceasta schimbare.

Display-ul lui Galaxy S7 simplu (non Edge) ramane la diagonala de 5.1 inch si se pare ca urmand firul logic al politicilor de la Samsung, s-ar putea sa ramana asa multa vreme de acum incolo, pentru a se putea face diferenta intre flagship (S7 Edge) si modelul mai slab, situat imediat sub cel de top.

In general, se pare ca majoritatea producatorilor s-au decis sa mentina diagonale intre 5 si 5.5 inch pentru toate flagship-urile lor, marirea acestor diagonale neavand sens, cel putin din punct de vedere ergonomic. Cei care isi doresc diagonale mai mari isi pot cumpara un Phablet.

Conform primelor teste efectuate cu aceste device-uri, putem afirma cateva lucruri. In primul rand, se pare ca Galaxy S7 va fi intr-adevar un upgrade solid pentru cei care vin de pe S6 sau device-uri mai vechi, durata de viata a bateriei imbunatatindu-se cu cca. 15%. In termeni de performanta ai SoC-ului, Snapdragon 820 (caci acesta este SoC-ul introdus pe S7) nu dezamageste sub nici o forma.

Se pare ca in sfarsit, cei de la Qualcomm, Samsung si Goole au reusit sa optimizeze Snapdragon 820 pentru Chrome, asa ca performanta aici va fi mai mult decat acceptabila si cu siguranta se vor vedea diferente fata de un Exynos 7420 sau Snapdragon 810. Performanta procesorului grafic s-a imbunatatit si ea, desi nu cu mult. Pentru moment insa, capabilitatile lui Exynos 8890, Snapdragon 820 sau Kirin 950 sunt asemanatoare si in consecinta se vor situa in benchmark-uri, la acelasi nivel.

Din punct de vedere al performantelor de stocare, diferentele vizibile sunt foarte mici, pentru ca atat Galaxy S6 (model din gama precedenta) cat si noul S7 folosesc sistemul de fisiere UFS 2.0, iar performantele sunt similare.

cartuseria.ro

Pe partea de display, putem observa ca Galaxy S7 are un display similar cu Galaxy S6. Calibrarea ar trebui sa fie buna in majoritatea zonelor display-ului, tehnologia AMOLED pastrandu-si avantajele si in acest caz – contrast foarte inalt, suport pentru gamut-uri foarte largi de culoare, timpi de tranzitie extrem de mici si o eficienta a consumului de energie foarte buna.

De asemenea, atributul “peak brightness” – luminozitatea de top ramane aproximativ la fel, doar in unele cazuri (in functie de model) putandu-se observa unele diferente. Per total, noul flagship de la Samsung merita cumparat, chiar si daca faceti upgrade de la un model relativ recent, adica S6.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply