Telefoane mobile

Portul USB si butonul Home – ce probleme pot aparea

Portul USB si butonul Home – ce probleme pot aparea
Portul sau cablul tau usb nu mai incarca sau refuza sa se sincronizeze? Folosirea portului sau a cablului USB poate cauza anumite probleme. Este destul de usor sa identifici care ar putea fi aceste probleme si nici de reparat nu este greu.

Din cauza condensului, umiditatea poate patrunde la interiorul portului, cauzand eroziuni interne si stricand device-ul de la interior. Pentru reparatii telefoane Bucuresti, intra pe ServiceGsm.ro.

Cum identifici problemele portului USB.

In primul rand, asigura-te ca problema este de la portul USB in sine si nu de la cablu. Daca are ceva cablul, acesta se poate schimba foarte usor si nici nu este scump. Daca in schimb, portul usb a inceput sa aiba probleme, este ceva mai complicat de reparat, dar nu foarte greu.

Incearca sa opresti device-ul (smartphone-ul) si scoate cablul usb, deconectandu-l de la alte device-uri. Restarteaza computerul (daca il ai conectat la computer) si reintrodu-l in portul USB. Verifica daca device-ul este citit de computer. Daca da, inseamna ca nu era decat o problema temporara de soft. Daca nu, cel mai probabil portul sau cablul au probleme si trebuie inlocuite.

Repararea unui port usb al unui smartphone.

Daca pasii de mai sus nu te-au ajutat sa-ti rezolvi problema, cu siguranta tehnicienii unui service specializat o pot face, mult mai rapid decat o poti face tu. Experienta acestora iti poate economisi timp si bani.

Acestia vor identifica foarte rapid problemele device-ului tau si vor inlocui acele componente care nu mai functioneaza in parametri normali. Portul usb este foarte usor de inlocuit, se scoate carcasa si partea de conectica a portului, dupa care portul in sine se inlocuieste cu unul nou, fara probleme.

Problemele butonului Home.

Ai parasit meniul Home de pe ecranul tau, doar pentru a constata ca nu te mai poti intoarce la el, folosind butonul cu acelasi nume? Butoanele Home stricate reprezinta un lucru comun la smartphone-urile din zilele noastre, chiar si la cele de top. Cu toate astea, aceste probleme se pot rezolva destul de usor, chiar si de catre tine la domiciliu.

Cum se poate depana un buton Home.

Problema in sine cu butonul Home, ar putea fi (si de cele mai multe ori chiar este), acumularea de praf si alte impuritati, la interiorul butonului, in telefon.

Poti incerca sa indepartezi aceste acumulari, folosind o carpa curata si acool in concentratie de 99%. Sterge in jurul butonului si lasa suprafata sa se usuce corespunzator. Daca nici dupa aceasta actiune butonul Home nu functioneaza asa cum trebuie, lasa cateva picaturi de alcool sa curga pe buton si in jurul acestuia. Incearca apoi sa apesi butonul de mai multe ori, pentru ca impuritatile de la interior sa poata fi dizolvate de alcool.

Asteapta 15 minute, pentru a vedea daca butonul functioneaza. Poti de asemenea sa incerci recalibrarea telefonului. Deschide o aplicatie care a fost preinstalata (una gen “clock”) si apasa lung pe butonul sleep pana observi mesajul “slide to power off”. Dupa ce vezi acest mesaj, apasa pe butonul Home si tine-l apasat pana ce reapare Home-Screen-ul.

Uneori, butonul Home poate fi asezat incorect (de la atatea apasari). Acest lucru poate fi rezolvat prin asezarea telefonului cu fata in jos si apasarea usoara pe partea din spate, pentru indreptarea butonului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply