Casa

Panouri solare termice – ce sunt si cum functioneaza

Pentru a vedea mai multe oferte avantajoase in legatura cu panourile solare termice sau fotovoltaice iti recomandam sa intri pe http://www.panourisolare.com/ si vei gasi tot ce trebuie sa stii despre ele si ce implica montarea de panouri solare indiferent ca este vorba despre cele termice sau despre orice alt tip de panou solar.

Daca pana acum nu ai gasit o oferta de panouri solare care sa te multumeasca iti recomandam sa dai click aici pentru ca vei gasi in mod sigur ceea ce cauti si vei beneficia de experienta unei echipe de profesionisti in montaj si consultanta in domeniul energiei regenerabile.

Ca principiu general cedarea caldurii va avea loc cu ajutorul mai multor tehnologii care difera in functie de temperatura lichidului si de nivelul acestuia. Conteaza foarte mult daca avem apa sau antigel special. Circulatia agentului termic este asigurata cu echipamente electrice si fara, totul depinzand in fond de tipul de instalatie pe care il ai instalat. De exemplu poti avea pompare sau sisteme gravitationale cu termosifon.

Cele mai normale panouri solare pentru incalzire sunt cele speciale pentru temperaturi medi si scauzte folosind colectoare solare care au tuburi vidate sau care au sisteme solare plate. Exista si unele panouri evoluate de temperatura mare care de foarte putine ori sunt folosite si in scopuri casnice. Pentru ele sunt folosite si implementate instalatii solare performante cum sunt turnurile solare sau reflectoarele Fresnel.

Panourile solare sunt folosite pentru a se produce apa calda menajera sau pentru a aduce un aport la sistemul de incalzire al imobilului pe cand cele fotovoltaice sunt folosite la producerea curentului electric.

Elementele folosite in instalatiile cu panouri solare depind foarte mult de tipul de automatizare si de existenta acesteia, a colectoarelor, de tehnologia folosita si de integrarea in sisteme complexe de incalzire.

Unele dintre cele mai ieftine panouri de apa calda sunt reprezentate de fapt de modelele de colectoare nepresurizat care sunt facute din panouri prevazute cu suprafete speciale de absorbtie, tuburi si rezervoare, suporti de prindere, vase cu flotor si mai multe garnituri siliconice.

Panourile solare presurizate sunt mult mai complexe si mult mai eficiente tinand cont de marca si modelul lor. Cele mai comune componente ale un sistem sunt colectoarele solare cu un numar variat de tuburi, antigelul solar glicol, boilerele termoelectrice sau cele solare, automatizarile, grupurile de pompare, vasele pentru expansiune, sistemele de aerisire si supapele de presiune.

Sunt mai multe tipuri de panouri solare folosite la incalzire si se clasifica tinand cont de modul de incalzire, de complexitate si de tehnologia folosita. Unele dintre cele mai simple echipamente de incalzire pentru apa calda menajera sunt panourile nevidate ieftine si foarte usor de intretinut si de montant.

Principiul pe care acestea functioneaza este foarte simplu si sistemul foloseste energia solara pentru a incalzi apa. Este nevoie de o cadere gravitationala specifica pentru a se obtine scurgerea apei iar rezervorul se afla undeva deasupra sistemului cu tevi.

Panourile solare care nu sunt presurizate, pentru apa calda, sunt de fapt echipamente complexe care sunt dublate de automatizari si care intra in componenta sistemelor mari.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply