Beauty Frumusete

Evolutia rochiei regale

BestKids.ro

Evolutia rochiei regaleRochia este simbolul clar al feminitatii. In rochia potrivita, chiar si cea mai “imperfecta” femeie poate arata ca o printesa si, de aceea, este important sa ne alegem rochiile in mod corect, in functie de forma corpului, de tonul pielii si de toate elementele pe care vrem sa le scoatem in evidenta.

Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au purtat rochii de la cele mai simple la cele mai ample, in functie de statutul social, de varsta si, evident, de preferinte personale.

Deoarece Internetul este plin de ghiduri si tutoriale care ne invata ce model de rochie ar trebui sa alegem in functie de corpul pe care il avem si care ne explica fiecare tip de croi in parte, in articolul acesta, nu vom detalia acest subiect.

In trecut, asa cum am spus si mai sus, rochiile erau reprezentative in lumea femeilor pentru eticheta. Niciodata rochia unei regine nu avea cum sa semene cu rochia unei curtezane, si nici rochia curtezane nu avea cum sa semene cu rochia unei ciobanite.

Rochiile regale erau fabricate din materiale pretioase precum matasea, stofa, taftaua, vopsite de cei mai buni vopsitori de tesaturi din orase si erau de cele mai multe ori impodobite cu pietre pretioase, dantela si cu fire de aur si argint.

De asemenea rochiile regale, in Evul Mediu, de exemplu, erau insotite de bijuterii mari, menite sa transmita opulenta casei regale. Rochiile curtezanelor incercau sa se apropie cat mai mult de cele ale suveranilor, fiind mai modeste, din cauza calitatii materialelor si din cauza podoabelor, de cele mai multe ori mai mici si executate mai grosolan.

Rochiile femeilor de rand erau adesea facute din panza, sau din in si, in cele mai multe cazuri, erau diforme, aratand ca niste camasi mai lungi peste care, la jumatatea Evului Mediu, femeile au inceput sa puna clasicele sorturi albe cu volanase la care adaugau traditionalele bonete.

Mai tarziu, odata cu schimbarile modei si hainele regale au inceput sa capete o alta forma, rochiile au devenit mai sobre, au disparut podoabele in exces si culorile au devenit terne, materialele au devenit mai usoare, croiurile au devenit mai putin ample, decolteurile s-au micsorat considerabil, pana au disparut cu totul, facand loc rochiilor trompeta si sirena cu gulere inalte.

Mai tarziu, rochia atat de utilizata in trecut de catre familiile nobiliare si regale a inceput sa fie privita ca un obiect nedemn pentru un astfel de statut social si, prin urmare, fetele regale au inceput sa apara la intalniri in costume din doua piese: sacou si fusta, cat mai sobre si lipsite de personalitate.

cartuseria.ro

Astfel, moda la inalta Curte a fost definita de tinute scortoase care nu transmiteau nimic. Rochiile sunt inca utilizate la evenimente precum nuntile si anumite tipuri de adunari si intalniri, excluzand din aceasta lista intalnirile de afaceri si de protocol unde troneaza fusta. Rochiile folosite sunt la fel de sobre si lipsite de personalitate ca si costumele, cu singura diferenta ca sunt facute din materiale pretioase, uneori avand insertii mici si discrete de pietricele.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply