Beauty Sanatate

Dezvoltarea musculaturii cu ajutorul impulsurilor electrice

Dezvoltarea musculaturii cu ajutorul impulsurilor electrice
Dezvoltarea musculaturii cu ajutorul micilor impulsuri electrice este un subiect care a luat amploare din ce in ce mai mult din anii 1990 pana astazi. Ati avut ocazia de a privi in anii trecuti prin intermediul teleshoppingului imaginea electrozilor care promiteau modelarea unui corp de vis fara ca macar sa va miscati de pe canapea?

Puteti uita de asta! In zilele noastre, aproape niciun producator nu mai vorbeste de ingrijirea muschilor fara a face niciun efort. Intre timp au aparut aparatele care pot fi folosite acasa in vederea dezvoltarii musculare, iar acestea au fost modernizate de-a lungul timpului pentru o din ce in ce mai mare eficacitate.

De asemenea, aceasta tehnologie poate fi folosita si in salile de sport sau in locuri dedicate electrostimularii. Se estimeaza ca 20 de minute de folosire a acestei tehnologii echivaleaza cu patru ore de lucrare a musculaturii cu efort fizic.  In general sunt folosite pentru asta paduri electrostimulare.

Electrostimularea musculara permite realizarea unui efort muscular eficace fara obosire cardiaca si cu reducerea la maximum a contractiilor tendoanelor. Mai mult decat atat, aceasta ajuta la usurarea si chiar la indepartarea durerilor musculare si a crampelor.

In principiu, electrostimularea este folosita pentru a accelera recuperarea dupa anumite perioade dificile, insa aceasta poate functiona si in completarea unui program de debut pentru lucrarea muschilor, in acest caz procedura fiind utilizata mai ales pentru tonifierea muschilor. Un electrostimulator isi arata eficacitatea chiar si in lupta contra febrei musculare sau a blocajelor cauzate de rani.

Electrostimularea reproduce procesul unei contractii musculare voluntare. In momentul in care dorim contractarea unui muschi, creierul ii transmite acestuia informatia prin intermediul nervului motor. In cazul electrostimularii, un curent electric adaptat actioneaza in mod direct asupra nervului prin impulsuri electrice care reproduc fenomenul psihologic natural.

Electrostimularea va poate ajuta sa atingeti unul dintre urmatoarele scopuri: tratarea durerilor musculare si articulare, refacerea volumului muscular dupa o imobilizare fortata, usurarea contractiilor, ameliorarea pregatirii sau recuperarii fizice, marirea puterii musculare.

De asemenea, este bine de stiut ca circulatia sanguina nu este contraindicatie daca se doreste electrostimularea. Unele programe de electrostimulare permit o vascularizare locala care favorizeaza ciculatia sanguina la nivelul picioarelor si ajuta la disparitia senzatiei de greutate.

Electrostimularea poate fi folosita si pentru inlocuirea unei sedinte de lucrare a musculaturii in planul de antrenament. Aceasta este ideala pentru intarirea zonelor mai slabe, pentru a lucra muschii mai greu de dezvoltat sau in caz de ranire.

Refacerea prin electrostimulare ajuta si la indepartarea durerilor lombare, deoarece la baza durerilor dorsale sunt relaxarea si atrofierea muschilor spatelui. Asadar, muschii lombari pot fi lucrati cu ajutorul acestui procedeu, iar relaxarea este garantata.

Acest procedeu nu este periculos nici pentru articulatii, deoarece sedintele de electrostimulare nu implica solicitarea articulatiilor. Aceasta practica este folosita cu succes de catre kinetoterapeuti de multa vreme, dovada ca premisa conform careia articulatiile sunt afectate de electrostimulare este una falsa.

Tehnica electrostimularii este utilizata in medicina de mai bine de 30 de ani. Aceasta nu prezinta niciun pericol pentru sanatate cu conditia de a respecta contraindicatiile (acestea se pot referi la dimensiuni, prezenta unui stimulator cardiac sau a unor accidente musculare recente).

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply