Blogging

Cum se folosesc sculele pe baza de combustibili?

Cum se folosesc sculele pe baza de combustibili?
Va recomandam ca pentru cele mai bune scule sa intrati pe Epinvest.

Gaz si petrol. Majoritatea benzinei din zilele noastre contine etanol, iar etanolul este prietenul motoarelor mici. De-a lungul timpului, si ma refer la saptamani, etanolul din gaz absoarbe umiditatea din atmosfera, iar acest amestec etanol-apa se separa si se scufunda.

Amestecul de etanol-apa corodeaza metalul si gumeaza carburatoarele de motor mici. Daca gasiti benzina pe baza de petrol, utilizati-o in ferastrau. Exista o gramada de statii in zona  care vand gaze non-etanol, intotdeauna premium, care este chiar mai buna.

Daca utilizati gaz care contine etanol, adaugati un aditiv stabilizator; exista o serie de marci pe piata. Dar cel mai important este sa folositi doar gazul proaspat, deci cumparati-l in cantitati mici, nu mai mult decat veti utiliza intr-o luna daca puteti.

Pastrati si benzina proaspata, neamestecata, pe care apoi sa il folositi pentru a umple cutii mixte de gaze pentru masinile de tuns iarba, tundere si ferastra cu lant deoarece toate au raporturi diferite de gaze-ulei. Daca nu  ati folosit tot puteti sa lasati restul in rezervorul de gaz al masinii.

Cumparati lame de calitate si ulei de lant. Tocmai ati cheltuit niste bani seriosi pe un fierastrau, pe care probabil ca ati dori sa-l pastrati pentru o vreme, deci nu renuntati la ulei de marca. Veti fi constient de faptul ca uleiul de lama de calitate este mai vascos, dureaza mai mult intre umpluturi si da lubrifiere mai buna.

In cele din urma, dupa cum s-a mai discutat, un obicei bun este sa umpleti atat rezervoarele de gaze, cat si cele de ulei, de fiecare data cand utilizati ferastraul, chiar daca doar veti taia cateva minute. Acest lucru asigura ca ferastraul nu va ramane niciodata fara ulei in timp ce acesta este utilizat – un efort care creeaza suficienta frecare si caldura pentru a provoca daune grave.

Intretinerea regulata. Intretinerea de baza ar trebui sa fie efectuata de fiecare data cand se utilizeaza un ferastrau, chiar si cand este folosit pentru putin timp. Din nou, manualul pentru fierastrau va contine toate aceste informatii si specific pentru cel pe care il aveti, asa ca, atunci cand aveti dubii, trageti-l afara si cititi.

Insa sarcinile zilnice generale includ inspectarea lamei pentru uzura, indepartarea si curatarea filtrului de aer (inchideti capacul, astfel incat impuritatile sa nu intre in carburator), verificand esapamentul si dispozitivul de scantei, verificand elementele negre si gri (toate caracteristicile de siguranta ale unui ferastrau sunt negre sau gri) si taind de proba cu ferastraul pentru a va asigura ca totul este strans si drept.

De asemenea, o canelura a lantului de fierastrau trebuie curatata de resturi, iar bara ar trebui rotita si dupa o zi de utilizare, astfel incat sa nu se deterioreze. Odata ce lantul se intoarce pe fierastrau, trebuie sa fie strans. Un ferastrau bine tensionat nu va avea nici o slabiciune vizibila a lantului si ar trebui sa dea aproximativ o optime de un centimetru cand il intindeti intre degetul mare si aratator.

Exista si sarcini de intretinere saptamanale si lunare, insa despre acestea este important sa cititi doar in manualul de utilizare.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply