Casa

Cum aleg un ciocan rotopercutor?

In momentul in care discutam despre ciocane rotopercutoare, trebuie sa mentionam faptul ca acestea sunt unelte care fac parte din categoria sculelor electrice profesionale, care se pot folosi in domeniul constructiilor, dar pot sa fie folosite si pentru prelucrarea lemnului, pentru gaurirea metalelor, sau de ce nu, chiar si in interes personal.

Un ciocan rotopercutor este creat anume pentru a putea gauri suprafetele dure precum peretii din caramida, tevile, betonul, otelul, tavanele sau pardoselile.

Foarte multa lume incepe sa se gandeasca la faptul ca nu se merita sa iti cumperi un ciocan rotopercutor, ci ca trebuie sa iti alegi o masina de gaurit. Este adevarat faptul ca aceste unelte sunt oarecum asemanatoare din anumite puncta de vedere, insa spre deosebire de masinile de gaurit, ciocanele rotopercutoare au o mai mare putere de gaurire.

BestKids.ro

Ei bine, daca ai de gand sa iti cumperi o astfel de unealta, mai intai de toate trebuie sa iti alegi tipul de ciocan rotopercutor. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, in prezent sunt o multime de producatori de scule electrice profesionale, care scot pe piata ciocane rotopercutoare.

Tocmai din acest motiv trebuie sa stii ce tip de ciocan rotopercutor iti doresti, pentru ca poti opta pentru ciocane rotopercutoare profesionale, poti gasi ciocane rotopercutoare semi – profesionale, sau mai ai posibilitatea de a opta pentru ciocane rotopercutoare hobby.

Aceste ciocane rotopercutoare din clasa hobby, au o greutate cuprinsa intre doua si sapte kilograme, si pot sa fie electrice sau cu acumulator, si sunt ideale pentru utilizarea in scopuri casnice.

Va trebui sa te decizi si la ce vei folosi instrumental, pentru ca poti sa iti indrepti atentia spre un ciocan rotopercutor pe care sa il folosesti strict pentru a gauri zidurile de garamida sau betoanele in cazul in care lucrezi in domeniul constructiilor, sau poti sa folosesti aceasta unealta si pentru a gauri lemnul, daca iti desfasori activitatea intr-un atelier de mobilier.

cartuseria.ro

Performantele uneltei conteaza deasemenea foarte mult, la fel ca si puterea sa, asa ca si aceste doua caracteristici sunt foarte importante si trebuie sa stii sa tii cont de ele in momentul in care iti cumperi o astfel de unealta.

Va trebui deasemenea sa studiezi cu o foarte mare atentie toate specificatiile tehnice ale instrumentului, pentru ca aceste ciocane rotopercutoare pot efectua mai multe operatiuni, precum gaurire, gaurire cu percutie si daltuire.

In functie de operatiunea efectuata va trebui sa reglezi turatia rotopercutantei care poate sa atinga in gol o turatie de la 0 la 1300 rotatii pe minut.

Mai mult decat atat, va trebui sa iti indrepti atentia spre un ciocan rotopercutor comod, pentru ca doar asa vei afea o eficienta mult mai mare in munca.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti referitor la ciocanele rotopercutoare, si de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei dori sa iti cumperi o asemenea unealta.

Bineinteles, pretul este iarasi un factor foarte important de care va trebui sa tii cont in momentul alegerii unei asemenea unelte, insa trebuie ca si calitatea sa fie una pe masura investitiei.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply