Telefoane mobile

Ce este practic o cartela SIM?

cartuseria.ro

Ce este practic o cartela SIM?Tehnologia portabila este practic cea mai dinamica din punctul de vedere al evolutiei. Desi progresele in cazul procesoarelor, sau mediilor de stocare, ale ecranelor si ale camerelor foto beneficiza de o foarte mare atentie din partea atat a presei, cat si a utilizatorilor, vreau sa evidentiez aici cartela SIM si mai ales viitorul acesteia.

Acronimul SIM practic are rolul de a oferi utilizatorilor de telefonie mobila o identitate si totodata o adresa prin intermediul carora sa poata fi contactat. Primele cartele SIM au fost fabricate in anul 1991 in Germania, iar de atunci acestea reprezinta un standard de conectare la retele de telefonie, atat pentru dispozitivele de tip GSM, cat si pentru cele care functioneaza in spectrul CDMA.

Practic in cei 26 de ani ai existentei sale, ca unul dintre accesorii telefoane de baza, cartela SIM a tinut pasul cu tendinta micsorarii telefoanelor mobile. Astfel, in anul 1996 practic debuta o versiune mini-SIM, iar in 2003 utilizatorii din lumea intreaga utilizau cartelele micro-SIM. Cea mai recenta modificare a avut loc pe la inceputul anului 2012, cand practic si-au facut aparitia cartele nano-SIM in ofertele operatorilor de telefonie mobila.

Care este de fapt urmatorul pas? Aflati in fata imposibilitatii de a reduce si mai mult dimensiunile cartelei SIM, producatorii vin cu propunerea de a integra modul de identificare direct in smartphone si tableta.

BestKids.ro

Cateva mari avantaje apar aici. In primul rand se va economisi volum, in al doilea rand se vor evita cazurile neplacute in cazul demagnetizarii cartelei SIM, iar in al treilea rand, se va realiza o mai buna gestionare a contactelor in momentul in care utilizatorul isi va schimba telefonul. Cartela SIM are o capacitate de numai 250 de numere memorate si a generat mereu confuzie in cazul transferului de contacte.

Astfel, in cazul lipsei acesteia, utilizatorii vor accepta mult mai repede tehnologiile de sincronizare in cloud. In 2012, Comisia Europeana a hotarat ca, pana la finele anului 2017, producatorii de automobile europeni vor trebui sa implementeze un sistem special numit Call care este bazat pe tehnologia cartelei SIM integrate, pentru a putea facilita contactarea autoritatilor in cazul unor accidente.

O alta abordare a tehnologiei SIM integrate a fost facuta publica in cadrul Mobile World Congress 2015, de catre compania Simless. Aceasta a venit cu propunerea digitalizarii cartelelor SIM si totodata posibilitatea descarcarii acestora in fiecare telefon echipat cu tehnologia SIM integrata.

Apare o intrebare fireasca: reprezinta telefoanele fara cartela SIM viitorul in telefonia mobila? Revenind practic la intrebarea de mai sus putem spune un da simplu. Cartela SIM asa cum o cunoastem in momentul de fata va intra in istorie, lasand practic locul smartphone-urilor, si tabletelor care se vor conecta la o retea de tip GSM la fel de usor ca si in cazul conectarii la reteaua WI-FI. Practic evolutia tehnologica a cartelei SIM  asa cum s-a realizat pana acum se va opri si vom intra intr-o alta era in care vom vorbi la trecut de aceasta.

Nu putem sti exact cum va functiona tehnologia gsm in continuare, dar este cert ca vor fi schimbari majore ale acesteia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply