Seo

Cat de important este un audit SEO?

Cat de important este un audit SEO?
Fara a avea un website bine optimizat, fara a aplica o strategie seo corespunzatoare, putem spune ca site-ul este ca si inexistent. Puteti sa aveti bineinteles un website pe pagina a doua sau chiar mult mai jos in motoarele de cautare, dar trebuie sa fiti constienti ca un user nu trece decat cel mult pe pagina a doua in cautarile sale pe Internet.

Pentru a realiza o optimizare eficienta trebuie sa beneficiati de un audit SEO care va asigura ca site-ul dumneavoastra beneficiaza in totalitate de strategia de link building si bineinteles ne ajuta, de asemenea, sa identificam problemele care de obicei impiedica site-ul sa creasca in motoarele de cautare.

Ce include practic un audit SEO? Cand realizam un audit SEO, practic realizam o analiza cuprinzatoare a site-ului si cautam eventuale probleme care va pot afecta pozitia in pagina.

Pentru aceasta trebuie verificate toate linkurile site-ului si realizarea unei examinari complete a tuturor limitarilor tehnice, continutul duplicat – continut copiat, indexare, etc. Auditul onsite cat si cel offsite sunt extrem de importante alaturi de un research al cuvintelor cheie. Pe langa utilizarea unor instrumente extrem de puternice de analiza, managerul de proiect, va efectua analiza site-ului.

Bineinteles ca un site, care nu este optimizat On-Page si care nu are o structura buna nu poate fi eficientizat. Optimizarea On-Page este fundamentala pentru a obtine pozitii bune in motoarele de cautare. Practic aceasta este piatra de temelie pentru absolut orice site. Tehnica este destul de simpla, insa trebuie realizata cu mare atentie, pentru aducerea unor rezultate favorabile.

Unul dintre cele mai importante elemente in optimizarea On-Page este cea a Title-urilor.

Este foarte important sa folosim un title destul de scurt dar explicit pentru vizitatori. Acesta ii va ajuta pe vizitatori sa sa identifice foarte repede care este afacerea dumneavoastra. Tagul „Title” reprezinta practic primul lucru pe care il arata si indexeaza motoarele de cautare.

De asemenea, este primul lucru pe care un vizitator il vede atunci cand cauta un produs sau un serviciu prin zecile de rezultate, de aceea acesta trebuie sa fie extrem de atragator pentru el.

Optimizarea Meta-tagurilor ar trebui sa includa o descriere informativa a site-ului dumnevoastra. Daca utilizatorul il va gasi mult mai atractiv si interesant, atunci va da click, pentru aflarea mai multor informatii.  Tagurile HTML sunt de asemenea importante deoarece este esential sa aratati atat motorelor de cautare cat si vizitatorilor care sunt partile importante ale site-ului dvs. Acest limbaj HTML are anumite taguri, care ne permit sa facem acest lucru.

Un alt element este reprezentat de optimizarea cuvintelor cheie. Continutul de pe site trebuie optimizat astfel incat sa satisfaca in acelasi timp vizitatorii cat si motoarele de cautare. Optimizarea linkurilor este deosebit de importanta pentru vizitatori. Daca acestia navigheaza foarte greu pe site degeaba avem continutul optimizat.

Linkurile interne trebuie optimizate atat pentru Google cat si pentru vizitatori. In cazul in care site-ul are foarte multe imagini, acestea trebuie optimizate pentru ca motoarele de cautare sa le poata indexa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply