Telefoane mobile

Cand vine vorba de baterii externe, capacitatea nu este totul. Elemente importante ale unei baterii

cartuseria.ro

Smartphone-urile si tabletele in zilele noastre sunt computere de buzunar. Dar fiind multi tasking consuma foarte repede bateria.

Pana la urmatoarea descoperire a bateriei care sa tina mai mult, majoritatea oamenilor astazi opteaza pentru a transporta impreuna cu ei un pachet de baterii extern (o banca de alimentare, de exemplu). Iata cateva sfaturi despre cum sa alegeti o baterie; sau altfel, iata motivele pentru care unele baterii sunt mai scumpe decat altele. In primul rand cumparati baterii doar de la magazinele de accesorii telefoane.

  1. Capacitate vs. Portabilitate

Specificatiile principale pe care trebuie sa le privesti intr-un pachet de baterii portabile este capacitatea, care este masurata in milliampere-ora (mAh). Capacitatea bateriei dispozitivului dvs. este, de asemenea, masurata in mAh, daca telefonul dvs. are o baterie de 2.000mAh, un acumulator de 2.000mAh il poate reincarca complet o singura data.

Cu toate acestea, din cauza puterii pierdute din cauza transformarii tensiunii si a rezistentei circuitului (amintiti-va, capacitatea nominala este de obicei de 3,7 V, dar in timpul incarcarii, iesirea este de 5 V) si, uneori, de calitatea cablului de incarcare, este posibil ca bateria externa sa nu functioneze in parametri.

In timp ce puteti obtine una cu o capacitate mai mare (exista baterii care merg pana la 20.000mAh), astfel incat sa reincarce un dispozitiv de mai multe ori, retineti ca de obicei aceasta inseamna ca este si mai mare, mai greu si mai scump.

BestKids.ro
  1. Curentul de intrare al dispozitivului mobil

Cele mai multe pachete de acumulatori orientati spre smartphone-uri au cel mult 1A (la 5V) prin portul USB. In timp ce acest lucru functioneaza bine pentru majoritatea oamenilor, unii pot observa ca smartphone-ul lor are acum mai mult timp sa se reincarce in comparatie cu atunci cand se utilizeaza un incarcator de perete. Acest lucru este valabil mai ales daca telefonul este capabil sa accepte un curent mai mare.

Multe smartphone-uri Android recente au o interfata de incarcare de 1,5A, iar cele care accepta standardul Qualcomm Quick Charge 2.0 (de exemplu, LG G2) pot atrage pana la 2A. Deci, gestionati-va asteptarile.

Cele mai multe tablete necesita incarcare de cel putin 1A, cu unele desene pana la 2,5A. Ia Apple iPad Air, de exemplu, care vine cu un adaptor de perete USB de 12W care ofera 2.4A. Daca ati conecta dispozitivul iPad Air la un port USB 1A al unui pachet de acumulatori, acesta nu se va incarca sau se va incarca foarte incet.

Deci, daca doriti sa incarcati un comprimat, sfatul nostru este sa cumparati un pachet de acumulatori care sa poata sa emita mai mult de 1A (cel putin 1,5A daca aveti o tableta Android si 2,1A daca aveti un iPad). In cele din urma, nu exista nici un rau sa folositi un port cu putere mai mare pe un smartphone, deoarece dispozitivul trage doar ceea ce este necesar. De fapt, se poate chiar incarca mai repede daca poate atrage mai multa energie.

  1. Curentul de intrare al acumulatorului

Este usor sa va convingeti sa cumparati un acumulator de capacitate mare. Dar putem tinde sa uitam ca cu cat este mai mare capacitatea, cu atat mai mult este nevoie sa se reincarce. De fapt, majoritatea oamenilor pe care ii stim ca au acumulatori de 15.000 mAh lasa telefoanele sa se incarce peste noapte. Un alt factor care afecteaza durata de incarcare a bateriei este curentul de intrare al acumulatorului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply