Telefoane mobile

Avantajele pe care ti le ofera castile bluetooth

Avantajele pe care ti le ofera castile bluetoothDaca vrei sa iti cumperi casti bluetooth citeste acest articol pentru a intelege de ce sunt importante aceste dispozitive.

Telefonul smartphone si castile wireless preferate, de exemplu se pot conecta la un televizor sau la un sistem de sunet.  De aceea, crearea unei noi conexiuni Bluetooth se numeste “asociere” – deoarece sunteti conectate o pereche de dispozitive Bluetooth impreuna. Aceasta conectivitate wireless simpla este unul dintre lucrurile care fac tehnologia Bluetooth mai buna decat tehnologia WI-FI. Este o parte din motivul pentru care dispozitivele Bluetooth pot fi alimentate de la baterie si, prin urmare, portabile.

Cu toate acestea, de asemenea,  legarea prin Bluetooth poate fi uneori un proces greoi. Deoarece Bluetooth este proiectat ca o conexiune sigura, privata intre doua dispozitive fara fir, fiecare etapa a procesului de asociere este proiectata pentru a va asigura ca dispozitivele pe care le asociati sunt dispozitivele pe care doriti sa le imperecheati.

Daca iti imperechezi smartphone-ul cu castile wireless, de exemplu, procesul presupune punerea castilor in modul de asociere (probabil prin apasarea sau mentinerea unui anumit buton pentru o anumita perioada de timp), aducerea setarilor Bluetooth pe telefon, cautarea dispozitivelor disponibile, descifrarea ID-urilor acelor dispozitive, daca exista mai multe si, eventual, introducerea unui cod de conectare. Si daca doriti sa impartiti castile wireless cu un prieten sau cu un membru al familiei, puteti seta dispozitivul in consecinta.

Cu exceptia cazului in care ambele dispozitive wireless accepta asocierea NFC Bluetooth. NFC face ca imperecherea Bluetooth sa fie simpla si usoara ca si conectarea unui cablu.

NFC inseamna “comunicare in apropierea campului” si este posibil sa fiti deja familiarizati cu acesta intr-o anumita forma datorita tehnologiilor de plata mobile precum Apple Pay si Android Pay, care va permit sa atingeti telefonul inteligent sau ceasul inteligent pe un terminal de plata plin glisare.

Ceea ce face NFC diferit de alte tehnologii fara fir este ca gama sa este mica (doar cateva centimetri), comparativ cu cea a majoritatii castilor Bluetooth – si cantitatea de date pe care o transmite este infinita. Dar sunt suficiente date pentru a permite ca doua dispozitive Bluetooth sa se identifice si sa stabileasca o conexiune securizata. De aceea, unii producatori de dispozitive Bluetooth au inceput sa utilizeze NFC pentru asocierea prin Bluetooth.

Modul in care functioneaza nu poate fi mai simplu. Cu casti Bluetooth, de exemplu, trebuie doar sa va asigurati ca castile sunt pornite, ca dispozitivul mobil este deblocat si ca Bluetooth si NFC sunt activate. Apoi conectati impreuna dispozitivele si ati terminat. A fost stabilita o conexiune Bluetooth securizata in doua directii.

Desigur, ca si in cazul majoritatii tehnologiilor Bluetooth optionale, va trebui sa va asigurati ca atat dispozitivul dvs. mobil, cat si castile dvs. suporta functionalitatea de asociere. Din fericire, dispozitivele Bluetooth care suporta NFC, cum ar fi castile Phiaton BT 100 NC si castile BT 220 NC cu microfon, devin din ce in ce mai frecvente.

In ceea ce priveste dispozitivele mobile care accepta asocierea NFC, daca aveti un telefon Android relativ recent, sunteti aproape sigur norocos. Telefoanele Windows 10 si dispozitivele Blackberry accepta si asocierea NFC Bluetooth. Stirile nu sunt chiar atat de bune pentru fanii iOS. Chiar daca iPhone are tehnologia NFC incorporata de la lansarea iPhone-urilor 6 si 6 Plus, Apple restrictioneaza utilizarea NFC pentru serviciul Apple Pay.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply